Buff sesa.blogg.se -

Ett steg närmare körkort!

 
Idag tog jag änden ur soffan och gjorde syntestet inför körkortet....
och jag klarade det!!! :D
 
Blev lite nervös när jag skulle göra det, men jag klarade det iallafall så imorgon ska vi skicka papperna på posten så att jag kan få mitt körkorts- intyg så att jag kan börja köra på riktigt ;)
 

skyfall

Igår var jag och såg min allra första bond film någonsin! Och gud vad bra den var!!!! Absolut en av de bästa filmerna jag har sett! 
Lite roligt att det tydligen blivit inne bland action filmerna att börja inne i Turkiet och nästan köra på en massa folk på gatorna i biljakter. Det var de både i taken 2 och i den här filmen ;) vem härmade vem?
Men ialafall så hade verkligen den här filmen ALLT och jag insåg att det kanske var dags att titta på de andra också ;)
Adeles låt var helt magisk i början och inledningen var verkligen påkostad märkte man ;-P
 
Det dåliga var bara att de alltid ska ta sönder eller spränga de allra finaste ställerna, de kan väl åka till något fult ställe någon gång och ta sönder :o
 
 

Tihi!

 Madeleins förlovnings video blev ju en liten parodi, här är två till som har ett tillkännagivande  ^^
 
 
 
 
Orginalet finns här
 
 

lifes must go on

Vad ska jag göra med mitt liv? Jag känner mig helt tom. Idag har jag sagt farväl förgått till fruarna på wisteria lane. Det tog hela sommar lovet tills idag att kolla på serien. Jag hade aldrig sett ett enda avsnitt förut, och nu har jag sett alla. Det känns som om serien är mer än en serie eftersom som den beteydde så mycket för mig. Jag kan inte förklara det då låter det verkligen galet ;) Nej nu ska jag gråta mig till sömns och drömma om det desperata livet på gatan som aldrig sover. God natt och hejdå Susan, Gabby, Lynnete och Bree, vi kanske ses någon gång ;-P 
 
den slutgiltiga frågan blir.. VAD TUSANS SKA JAG KOLLA PÅ NU! :-O

Sisters for education ♥

 
 Detta är en del av en online flashmob där bloggtjejer från hela norden är med och visar att det här är viktigt. Samtidigt som vi sätter fokus på att det inte är en självklarhet att kunna läsa. För så här är det: I Senegal är hälften av befolkningen analfabeter. Av dem är 63 % kvinnor. Kan man inte läsa kan man inte jobba, man blir beroende av andra och självständighet är bara en dröm. För många flickor avslutas drömmen om en utbildning tidigt och av många orsaker. Till exempel kanske inte föräldrarna har råd att ge sina döttrar en utbildning, eller så vill de inte av andra skäl. Men kan man läsa minskar riskerna betydligt att få HIV/Aids eller hamna i prostitution. Och ett barn som föds av en mamma som kan läsa har 65 % större chans att överleva sin femte födelsedag. Listan över perks med att kunna läsa kan göras lång.

***

Så här är det: Always har ingått ett partnerskap med UNESCO för att erbjuda flickor, tjejer och kvinnor en chans att få en utbildning. En chans till ett självständigt liv. En chans att kunna få ett mer kvalificerat jobb och uppfylla sina drömmar. De lär sig läsa, skriva och räkna och så lär de sig ett yrke.

***

Vi måste hjälpa till. Som vanligt gäller att alla inte kan göra allt, men alla kan göra något. Som till exempel att klicka på bannern här nedan och genom sitt klick donera ca 10 lektioner till 1 tjej. Det kommer flera saker man kan göra också men det är hemligt än så länge! For now, klicka och sprid sedan vidare!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

we<3it

 
 
 
 
 
 
 

sesa tipsar

 
Idag vill jag tipsa om en app till iphonen som heter SPACE EFFECT. Man kan redigera sina bilder hur snyggt som helst med den här appen! Verkligen super och den finns som GRATIS!
 
 
 

toppen botten v42

 
 
Att vi fick t-shirtar på öppet hus! Gratis är liksom alltid rätt!
Det colaste är att man kan ha den på vilket håll man vill :-P
 
Samhällsvetare!!!
 
 
Jag har haft fruktansvärda byxproblem den här veckan! I fredags sprack (JA SPRACK!) mina svarta favorit byxor med dragkedja i baken, Så deprimerande.
Igår köpte mamma och jag nya byxor men vi hade inte tid att prova dem så vi bara köpte dem, och nu får man tydligen inte upp dragkedjan på dem! Så typskt! Jag försökte ändå men det har bara lett till att jag fått stora blåsor på händerna.... man blir så sur!
 
 

Taken 2

Idag har jag, sophie och Ellinor sett på taken två på bio. Den var riktigt bra och spännande faktiskt! ;) Kändes som en bra avslutning på veckan som har bestått av redovisningar, barnkonventionen och svenska prov. Det var liksom dags att bara ta det lugnt och kolla på bio! Imorgon är det dags för dans uppvisning och öppet hus på gymnasiet och jag är noll taggad. Sophie ska inte vara med för hon ska på utbildning och jag känner inte för att slösa bort en hel lördag morgon på detta :o + att jag inte kan stå på händer som vi måste kunna! 
 
Vi har precis lärt oss danserna också så de flesta har noll feeling -_- genomtänkt? nej! 
Dock är det bara att bita i det sura äpplet och göra det. Nästa vecka är fullspäckat med prov och redovisningar så imorgon börjar århundrades plugg vecka kan man säga ;)
 
 
Jag tyckte filmen var lagom lång och spännande, det hände typ grejer hela tiden + att det var en rimlig fortsättning på den första filmen. Sophie tyckte dock att den första var bättre men jag kommer knappt ihåg den :o

Snyggaste datorn i stan!

Tyvärr blev det ingen film idag vi (mest Emelie) hade gör mycket idéer ;)
Men vi kom på ett "hemligt" projekt som ska visas senare på bloggen!
P.S. Jag har designat om min skoldator så nu är den snyggare än snyggast :P


Imorgon är det dags...

... äntligen är det ett nytt video inlägg imon!!! :D
Efter ett låååååååångt uppehåll med vidoinlägg så är det dags imon!
För då kommer Emelie hem till mig imorgon och då är det bara att börja filma ;)
Så klicka in på bloggen imon för att inte missa filmen!!!!

Temadag = Barnkonventionen

Idag har vi haft tema dag i skolan och temat var barnkonventionen.
Vi började dagen med att vi lyssnade på Thea från röda korset som höll et föredrag om barnkonventionen och gav oss problem vi skulle lösa i vårt land "Botania".
Sedan blev vi tilldelade två "case" som vi ska redovisa imorgon för en "expertpanel" (bestående av rektorn, biträdande rektorn, skolsköterskan, kuratorn och en socionom).
Så vi får se vad de har att säga om våra kluriga lösningar ;)

desperate studiedag!

Vad ska jag göra med mitt liv? Herre... jesus. Jag har bara sovit och legat och kollat på mina bästa vänner i desperate housewives och tränat på att göra origami eller vad det heter (har faktiskt blivit ett riktigt pro på det)
Snacka om zombi men jag är på sista säsongen nu så¨det är snart slut på detta ;) Jag kunde ha gjort många saker istället för att vara zombi idag t.ex tränat på dansen som vi ska ha på lördag (där vi måste stå på händer, något som varken jag eller sophie kan!)
Dock var det zumba och aerobic idag så helt still satt jag inte ;)
 
 

Songs in real life SWEDEN!

 
HAHA!
Äntligen har jag hittat en svensk version av "Songs in real life", men jag måste erkänna att den engelska versionen är bättre :P

Amazing!!!!

 
WOW!
Jag tror att jag smäller av, att man bara vågar göra detta ;)
Som vissa kanske räknade ut så talar jag ju såklart om Felix Baumgartner som igår genomförde ett hopp från 39.000 meters höjd och klarade då 4 världsrekord bland annat hopp från högsta höjd, längsta fria fallet m.m.
 
Jag säger bara att detta är otroligt att någon vågar göra detta!!!